RSS
 

Lady u domu kod “Zagrebačkog duheka”

02 velj

Nakon pokušaja udomljavanja malene Lady, koja nam je stigla u dom u pon., 24.01.2011., i koji za sada nisu urodili plodom, malena je udomljena kod nas – do daljnjega!

Lady smo u subotu, 29.01.2011., odveli na cijepljenje protiv zaraznih bolesti i očišćena je od parazita, a nakon 3 tjedna ide i na cjepljenje protiv bjesnoće te na čipiranje. Tada ćemo, ako se pesek još ne udomi, kao vlasnike malene Lady navesti nas, i nastaviti s pokušajima udomljavanja u dobar dom.

Za sada pokušavamo srediti i sterilizaciju za Lady, premda za to još ima par mjeseci cajta; ipak, svaka bi nam pomoć i savjet bili dobrodošli. Jutros sam pisala SUZI,  nadi da ću uspjeti malenu eventualno provesti pod neku udrugu, uz udomljavanje kod nas, čisto radi administracije…

Kako malena još treba i operaciju lijevog okeca radi skidanja ožiljka i vraćanja punog vida, bilo bi najbolje da počnemo štedit – užicavat sterilizaciju kod dobrih ljudi.

A Lady je faca – u svega nešto više od tjedan dana naučila je brdo toga!Piškiti i kakati je počela vani, u šetnjama, premda se ponekad još zaboravi s piš-pauzom, pa zamjeni moju sobu za zahod…:D Zna sjesti, dolazi na poziv, pa se bez beda pušta okolo po livadici bez lajne!Učimo je i dalje, pri čemu nam je Frolic najbolji saveznik, a više nema problema ni kada treba ostati sama doma!To je dosta bitno za naučiti peseka, pogotovo ako se nađemo u situaciji da zbog gužve moramo šetati pese “na rate”, pa jedan dio mora čekati doma dok je drugi u šetnji!

Lisa je također vrlo ozbiljno shvatila svoju ulogu mentorice, pa malena nije uskraćena ni za praktićnija znanja tipa kak maznuti šnitu šunke sa tanjura na stolu, kak maznut moje ključeve iz torbe ili kako upotrijebiti kuhinjsku krpu u nedostatku drugih igračaka…:)

Al, pes je super; mogu reći da stvarno balgo onome tko je u konačnici udomi – ako to ne budemi ipak mi…

Ovom prilikom i puno hvala gospođi Maji te sestrama Resan, koje su Lady i našle i dovele k nama, te potom puno pomogle oko njezina hranjenja, čuvanja, lječenja i zbrinjavanja <3

Puno pozdrava svima, a nastavak Ladyne priče slijedi uskoro!

 
nema komentara

Objavljeno u kategoriji općenito

 

Komentirajte