RSS
 

Arhiva za mjesec veljača 2011.

Proljetni radovi na livadici za pse:)

25 velj

Bok svima!

Konačno sam uspijela prebaciti filmiće sa zvijerima, pa da stavim i link!

Zvijeri su, kako ćete vidjeti, pri poslu – Lisa, retriverica,  kopa kanal i jako je zauzeta novim projektom. Rea, mješanka ptičara, skuplja drva za potporu konstrukcije, dok Rija, crno-bijela mješanka pekinezera,  nadzire tijek radova a Coco, smeđa mješanka pekinezera,  pomaže Lisi prokopavajući kanal s druge strane.
Lady pokušava pomoći ali je ograničena u tome – u kazni je, zavezana na lajni – jer je, prase, pobjegla u susjedno dvorište, izbezumila mačku i nije se htjela vratit na poziv… 😀

Uživajte i puno lijepih pozdrava!

Lisa, Lady, Rija, Rea i Coco, užurbano jure za svojim poslovima na livadici za pse:)

 
nema komentara

Objavljeno u kategoriji novosti

 

Mali maksimirski dom čudnovatih stvorova u očekivanju proljeća

08 velj

 

Tiho i mirno nedeljno jutro prekida tek cvrkut ptica; s prvim proljetnicama budi se sav život, a kosovi skakuću vlažnom zemljom u potrazi za hranom i, čini se, proljećem!
Dani su se netznatno produžili i prve zrake sunca proviruju kroz prozore, obećajući prekrasan dan; zimski kaputi na vješalicama, da mogu, već bi poprimili umoran izraz – čini se da njihovu vremenu dolazi suton.
Ako se u to vrijeme zateknete u maksimirskom kvartu, i krenete Mašićevom ulicom do pekarne na uglu, mogli bi upecati lagani croassan od čokolade i spustiti se Rendićevom ulicom, u smjeru Maksimira.
Mogli bi zaključiti kako je ovo savršeno mirno i sunčano jutro kao stvoreno za šetnju, udahnuti punim plućima i s osmjehom na licu zastati na trenutak kako biste se divili grmovima ruža s druge strane ulice, na kojima se već nadziru prvi svijetlo-zeleni pupovi…
Zrak je kristalno čist, kao i vaše najudobnije traperice, jakna i cipele; vaša tek razbuđena osjetila i svijest, croassan u ruci, tek kušan…
Ako ostanete na tom mjestu još samo koji časak, uživajući u svemu što vas okružuje…
….mogli biste se naglo trgnuti, iznenađeni jakim treskom vrata do vas…
…pola sekunde kasnije, ako vam se refleksi još nisu probudili, mogli biste se naći i prekriveni dlakavim daščućim stvorovima, izluđena pogleda i isplažena jezika…
…a ako ste i dalje još uvijek na istom mjestu, sleđeni šokom, mogli biste ostati i bez croassana…
…a pola sekunde nakon toga, mogli biste svjedočiti i pojavi  još jednog strašnog stvora – urlajuče strahote crvenih očiju i probušena nosa, raskuštrane tamne kose – i povjerovat u legende o undead – ima u trenu….
Dakle…dopustite mi da se predstavim…sebe i četvoronožne članove našeg kućanstva…:D…Istina, njihov broj i vrste variraju, ali većinom ih je dovoljno da istjeraju očne jabučice znatno više vam iz snenih okeca nedužnih prolaznika, kada banemo van kao da nas je netko prvo sakupio na hrpu, pa naglo, sve odjednom torpedirao van…Doslovno, samo odjednom ispadamo s dovratka, parajući jutarnju tišinu i mir u trku prema livadici…:D
Proljeće još možda i nije savim tu, ali mi smo svakako već dobrano u odboru za doček, rame uz rame s jaglacima, visibabama, zumbulima i šafranima, čije bijele, žute, ljubičaste i šatirane glavice namjeravamo uskoro potražiti u Maksimiru. Danas ćemo se, međutim, još držati pošljunčanih staza; sunce je otopilo smrznutu zemlju i sve je na vodi, a sudeći prema stanju na livadici i sveprisutnom blatu te mekoj zemlji, najveći praščić od svi – Lisa – će biti oduševljena!

Puno lijepih pozdrava svima, i – do čitanja!:)

 
nema komentara

Objavljeno u kategoriji novosti

 

Lady u domu kod “Zagrebačkog duheka”

02 velj

Nakon pokušaja udomljavanja malene Lady, koja nam je stigla u dom u pon., 24.01.2011., i koji za sada nisu urodili plodom, malena je udomljena kod nas – do daljnjega!

Lady smo u subotu, 29.01.2011., odveli na cijepljenje protiv zaraznih bolesti i očišćena je od parazita, a nakon 3 tjedna ide i na cjepljenje protiv bjesnoće te na čipiranje. Tada ćemo, ako se pesek još ne udomi, kao vlasnike malene Lady navesti nas, i nastaviti s pokušajima udomljavanja u dobar dom.

Za sada pokušavamo srediti i sterilizaciju za Lady, premda za to još ima par mjeseci cajta; ipak, svaka bi nam pomoć i savjet bili dobrodošli. Jutros sam pisala SUZI,  nadi da ću uspjeti malenu eventualno provesti pod neku udrugu, uz udomljavanje kod nas, čisto radi administracije…

Kako malena još treba i operaciju lijevog okeca radi skidanja ožiljka i vraćanja punog vida, bilo bi najbolje da počnemo štedit – užicavat sterilizaciju kod dobrih ljudi.

A Lady je faca – u svega nešto više od tjedan dana naučila je brdo toga!Piškiti i kakati je počela vani, u šetnjama, premda se ponekad još zaboravi s piš-pauzom, pa zamjeni moju sobu za zahod…:D Zna sjesti, dolazi na poziv, pa se bez beda pušta okolo po livadici bez lajne!Učimo je i dalje, pri čemu nam je Frolic najbolji saveznik, a više nema problema ni kada treba ostati sama doma!To je dosta bitno za naučiti peseka, pogotovo ako se nađemo u situaciji da zbog gužve moramo šetati pese “na rate”, pa jedan dio mora čekati doma dok je drugi u šetnji!

Lisa je također vrlo ozbiljno shvatila svoju ulogu mentorice, pa malena nije uskraćena ni za praktićnija znanja tipa kak maznuti šnitu šunke sa tanjura na stolu, kak maznut moje ključeve iz torbe ili kako upotrijebiti kuhinjsku krpu u nedostatku drugih igračaka…:)

Al, pes je super; mogu reći da stvarno balgo onome tko je u konačnici udomi – ako to ne budemi ipak mi…

Ovom prilikom i puno hvala gospođi Maji te sestrama Resan, koje su Lady i našle i dovele k nama, te potom puno pomogle oko njezina hranjenja, čuvanja, lječenja i zbrinjavanja <3

Puno pozdrava svima, a nastavak Ladyne priče slijedi uskoro!

 
nema komentara

Objavljeno u kategoriji općenito