PočetnaO namaSalon za pseHotelVrtić za pseDresura i socijalizacijaCjenikGalerija
O nama

O nama

"Scratch a dog and you'll find a permanent job."
                   - Franklin P. Jones

Moje ime je Ivana Janković i rođena sam u Zagrebu, 14.09.1976. godine. Po zanimanju sam veterinarski tehničar, upravni pravnik, groomer, dreser pasa te aroma i fizioterapeut za kućne ljubimce a ujedno sam vlasnica "Zagrebačkog duheka", obrta za skrb i njegu o kućnim ljubimcima te osnivač i predsjednica Hrvatskog društva za istraživanje i zaštitu divljih životinja/Croatian Wildlife Research and Conservation Society, u svojstvu kojeg djelujem i kao autor mnogih članaka na temu etologije (biologije ponašanja životinja) za Udrugu gradova Republike Hrvatske, Turističku zajednicu grada Zagreba, itd. Ideja o pokretanju „Zagrebačkog duheka“ rodila se još davne 2009.godine, kada je „Zagrebački duhek“ još bio samo blog lnspiriran mojim psima i njihovim potrebama i koji još uvijek možete pratiti ovdje.

Kako sam oduvijek željela spojiti svoje privatne sklonosti i interese s onim profesionalnim, nastojeći svoj život i posao održati u što bližoj vezi sa životinjama i prirodom, „Zagrebački duhek“ dobio je svoj nastavak u obliku konkretne obrtnice i rješenja o formalnom početku obavljanja djelatnosti 01.rujna 2010. godine i od tada smo s Vama!

A salon za pse? Ah, dragi moji...što reći? Prije no što sam uopće i upisala formalnu grooming školu, naprala sam se toliko pokakanih štenećih i odarslo-pasjih guza i narezala predugačkih noktiju, da sam postala već i samozvani ekspert za navedena pasja (i mačja) područja! Školovanje za groomera jednostavno je bio onaj neminovni smjer koji sam morala krenuti čim sam uspjela skupiti dovoljno love, tako da vam sada čistim riti i s certifikatom!

Ukratko, kao što možete zaključiti, "Zagrebački duhek" nije samo firma, „Zagrebački duhek“ je lifestyle.

Ovdje na jednom mjestu, i po vrlo pristupačnim cijenama, možete pronaći baš SVE što možete poželjeti za svog ljubimca, kao i za sebe, kao vlasnika! Preko savjeta, školice za pse, mjesta za siguran boravak vašeg ljubimca pa sve do kade, četke, škarica, trimera, fena i preparata za njegu dlake i noktiju!

Imamo mnogo iskustva, još više zadovoljnih klijenata, igračkica i pribora za pse ali, ono čega definitivno imamo najviše svakako jest - LJUBAV!

Kako bismo barem malo vratili psima sve ono što nam daju, „Zagrebački duhek“ svake godine organizira dobrotvorne glazbeno – poetske evente u svrhu skupljanja pomoći azilima s čitavog šireg zagrebačkog područja, kao i pomoć posebno ugroženim azilima na području čitave bivše Jugoslavije.

Svojim smo akcijama tako do sada podržali primjerice „Noinu Arku“, zaprešičku „Šapicu“, poslali kombi hrane i lijekova za bosanski azil „Gladno polje“, itd. te sudjelovali u brojnim individualnim akcijama spašavanja pasa poput rotvajlerice Vane s Miroševca, legla štenaca iz jednog štanceraja u podsljmenskoj zoni, zatim, spašavanja Lady, šteneta jako ozlijeđena oka i izbačena iz jurečeg auta posred Petrinjske (koja je, btw. potom kod nas a „privremenom čuvanju i udomljavanju“ ostala, evo, već punih 11 godina, od kojih zadnjih 10 glasi na mene... :-D), itd.

O našim akcijama sve informacije možete naći na webu, našoj Facebook stranici, kao i na blogu, dok Vas istovremeno sve pozivamo na pomoć azilima i/ili pojedincima koji svakodnevno nesebično spašavaju mnoge pasje živote, u bilo koje doba, izravnom posjetom navedenima, uplatom novčanih sredstava na njihove račune ili slanjem pošiljaka pomoći u vidu hrane, opreme i lijekova!

I, ponajviše, naš „Duhek“ ne bi bio to što jest i to k čemu stremi - stil života i zajedništva – bez svih tih divnih ljudi, vlasnika pasa, kao i mnogih drugih životinjica, a koji su na ovaj ili onaj način povezani i upoznati s idejom i djelovanjem „Zagrebačkog duheka“ i koje sam imala čast upoznati tijekom svih ovih godina našeg djelovanja!

HVALA VAM SVIMA!

Ivana Janković